вторник, 6 март 2012 г.

Лоши думи

Който въздържа устата си и езика си, опазва душата си от смущения. /ПРИТЧИ 21:23/

В повечето случаи, когато дойдат лоши дни, хората прехвърлят всичко върху Бога. „Защо Бог допусна всичко това?” Когато злото сполетя Йов, той каза: „Защото онова, от което се боях ме постигна, и онова, от което треперех дойде върху мене.” (Йов 3:25). Така той отвори вратата и пусна дявола да влезе вътре.

В повечето случаи ние сами създаваме проблемите си. Много християни не държат езика си под контрол. Постоянно говорят неправилно. И при това говорят за борбата, която са имали с дявола. Думите ни на поражение са неправилни. Думите ни на неуспех са неправилни. Неправилно е да се говори, как дяволът ни пречи да успеем или как ни разболява и не можем да оздравеем. Точно такива думи дават на дявола власт над теб и създават проблеми. Щом обаче носиш Божието Слово в сърцето си и Го изповядваш, дори когато си в неизгодна позиция, когато болката е много силна, а симптомите тревожни и точно в най-мъчителната ситуация, точно
тогава негативните обстоятелства ще се отдръпнат от живота ти.

Изповед: Пазя устата и езика си. Така опазвам душата си от страдания. Вярвам със сърцето си в Божието Слово. Поставям си за цел Божието Слово да бъде в устата и на езика ми, и да говоря в съответствие с Него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар