понеделник, 19 юли 2010 г.

900 МИСЛИ НА УЧИТЕЛЯ част 3

ДУХ И МАТЕРИЯ

* Физическото тяло ни дава грубия материал и служи за скеле, за съзидание на духовното тяло, с което ще се материализираме и дематериализираме, когато минем в духовния мир. Ако душата във физическото тяло не е успяла да си съгради духовно тяло, след смъртта на физическото тяло тя остава като сираче бедна и не може да се проявява, понеже няма откъде да черпи сила.

* В света има една разумна материя, която прониква във всичките клетки на цялото тяло, за която ние дори не подозираме. Около тази материя, която е разумна, има разумна сила, която я обгръща. Двете обгръщат външно всички клетки и проникват през всички най-малки частици на нашия организъм.

* Ако човек има идеалистичен подтик в живота си, той ходи изправен. Щом стане материалист, почва да се навежда към земята. Когато изгуби вяра в себе си и в своите близки, започва да се прегърбва. Прегърби ли се един човек, това всякога говори за дефект на ума. Гръбначният стълб е перпендикуляр, всяко негово отклонение показва кривина в характера.

* Живота и духа не можеш да го сложиш в гроба. Духът не е нещо материално. Тялото може да се зарови в гроб, но душата и духът - никога!

* Духовният живот е сила, с която човек може да обнови своето тяло, както и своята кръвоносна и нервна система. Всеки ден можете да се обновявате. Ако вашата вяра, вашето учение, вашата наука нямат тази обновяваща сила, за какво са ви?

* Божественият дух е, който носи дарбите и благата. Божественият дух никога няма да ви даде едно благо, ако не сте готови за него. Готови ли сте, благото ще дойде при вас точно навреме.

* Условията за изправяне на човека са външни, а силите и възможностите за това изправяне са в самия него, защото духът Божий работи отвътре навън. Щом духът започне да работи отвътре, той заставя и външните условия да бъдат в хармония с вътрешните. Духът е господар и на външните, и на вътрешните условия в живота.

* Когато Духът надвие плътта, тогава започва истинският живот.

* Материята в първоначалното си състояние е била от Божествена субстанция, но след като се е отделила, тя вече днес не е такава, каквато е била някога. Един ден ние ще се върнем към този физически свят, който е бил чист и кристален. И в това тяло няма да има вече излишъци, няма да мирише, в него смъртта и животът постоянно ще се уравновесяват. Затова трябва всичко възможно да направим, за да си създадем чисто тяло, в което да живее духът.

* Причинното, умственото, астралното и физическото тяло функционират заедно, в тях действа сегашното съзнание. Има още три други тела, които са в застой, те са подобни на четирите, а великите Учители имат по дванадесет тела. Някои органи на физическото тяло съответстват на тези на другите тела. Например мозъкът съответства на умственото тяло. Симпатичната нервна система - на духовното тяло. Черният дроб, далакът, стомахът съответстват на нисшите полета на астралното тяло.

* Няма мъртва материя в света.

* Мозъкът е направен от най-фина материя. В него циркулират висши енергии, които са причина за проява на мислите. Духът е, който дава условия за проява на мислите.

* Хиляди светли, напреднали, разумни, интелигентни духове са работили върху нас милиони години. Те ни обичат и продължават да работят и сега върху нас.

* Ако материята произвежда живот, тя не е мъртва. Мъртвото не може да произвежда живо. Светлината излиза от светлина. Силата излиза от сила. Ако животът е складиран вътре в материята, тогава материята е една обвивка. Материята е външната страна на живота. Една майка ражда, но тя не е създала детето. Зародишът на това дете е съществувал милиони години, преди майката да го е родила. Когато някой човек пусне една семка в нивата, той ли е създал тази семка? Човекът е само едно условие да се посади тази семка, земята е само условие за нейното поникване.

* Материята е отражение на духа.

Физическият свят е създаден по подобие на духовния.

* Науката нищо не казва. Човешкият дух е, който казва.

* “Духът е това, което дава живот.” Духът е същината, която съществува в природата, и вие с него трябва да се свържете. Всичко, което е чисто и неопетнено и което свързва хората, това е духът.

ЕНЕРГИЯ, ПРАНА

* Формата на сегашните хора не е нищо друго освен “прана в движение”. Когато праната не е еднакво разпределена в човешкото тяло, се раждат болестите; когато праната не е еднакво разпределена в чувствата, ражда се недоволството; когато праната не е еднакво разпределена в мислите, ражда се безсмислието.

* Живата енергия, която трябва да освежи организма ви, идва от гръбначния стълб. Мозъкът на гръбначния стълб има свойството да поглъща праната от въздуха и да я предава на целия организъм. Яви ли се някакво подпушване в малкия мозък, праната не може да продължи пътя си към главния мозък, а това се отразява зле на целия организъм.

* Задачата на човека се заключава в хармонизиране на силите на организма и в създаване на правилни отношения с всички звезди. Сегашният човек не възприема правилно енергиите на Космоса, вследствие на което на някои места в организма са натрупани повече енергии, отколкото трябва, а на други места - по-малко. Това неправилно разпределение създава доста страдания. И най-възвишените енергии, натрупани на едно място, създават тягостни състояния.

* Ранните слънчеви лъчи са най-благоприятни за човека. В Слънцето има един голям трансформатор, който изпраща енергия по цялата Земя; има и специален трансформатор за всеки човек на Земята. Всеки човек има трансформатор, който приема специално изпратените за него светлина и енергия.

* Енергията постоянно еволюира във Вечността.

* Праната идва от Слънцето, от планетите, от звездите. С мозъка си, с мислите си ти акумулираш праната от Слънцето и от там изпращаш по цялото тяло. Ако те боли някой орган, можеш да извадиш част от събраната прана в мозъка и да я отправиш към него, да го лекуваш.

* За да се пригоди към умовете на хората мисловната енергия, специални същества слизат от особено високи светове и я обработват. Не мислете, че човешкият мозък се нуждае от същата енергия, която е нужна на стомаха. Една е енергията, при която стомахът функционира, друга е, при която белите дробове функционират, различна е и тази на мозъка. За да се образува формата на една благородна, възвишена идея в мозъка, се изисква специфична енергия, която обхваща само горната част на челото. Долната част на челото може да схване друга идея.

* Мъгливите и влажни дни са по-добри проводници на Божествените енергии, които идват отвън. Влажните дни са магнетични. Има организми, които определено се нуждаят от влага.

* Човек не може да бъде здрав, ако не разбира законите на праната. В този смисъл дишането не е нищо друго, освен метод за акумулиране на прана. Човек трябва да постъпва правилно, за да може да събере праната и да я употреби правилно. Ако умът, сърцето и волята ти не работят правилно, ти ще се лишиш от праната, която ти е необходима. Ако не мислиш, чувстваш и постъпваш правилно, нервната, дихателната и стомашната система ще се лишат от нея и няма да могат да извършват правилно своите функции.

* Всеки отделен ден има различна енергия. Във всеки ден различни разумни същества функционират. Дните се различават един от друг, месеците - също, годините - също.

* Грамадна енергия е заключена в камъните, моретата, Космоса. Човекът не е използвал докрай възможностите на своя мозък, нито се ползва от тези необикновени източници на енергия.

* Дишането е прослава на Господа. Онзи, който не може да диша, нито себе си хвали, нито Господа хвали. Ако дишате правилно, вие сте оградени с Божието благословение.

* Духът Божи дава енергията на Слънцето, то пък я внася в главния мозък, в ларинкса, в сърцето и в душата. Хилядолистникът (коронната чакра) черпи някои от цветовете си от Сириус и Орион.

* Високите планини са приемници на най-хубавата част от слънчевата енергия. Те са складовете на Божествената енергия, място за разумна работа.

* Отклони ли се човек от естествените движения, от естествения живот, губи красотата и пластичността си. Чрез движенията си регулира енергиите на своя организъм. Колкото по-съзнателни са движенията му, толкова по-правилно се регулират тези енергии. Движенията разтърсват въздуха, чиито трептения се предават на физическото тяло чрез двойника. Той е антена, чрез която човек възприема впечатления от външния свят. Поради това двойникът обвива тялото и го предпазва от нещастия. Колкото по-добре човек регулира двойника си, толкова по-правилно ще приема впечатления от външния свят.

* Скъпоценните камъни са носители на възходящи творчески енергии и служат като естествени трансформатори, затова се препоръчва да се носят като предпазно средство от зловредни влияния и като трансформатори на низши желания.

* Живата енергия, която трябва да освежи организма, идва чрез гръбначния стълб. Мозъкът на гръбначния стълб има свойството да поглъща праната от въздуха и да я предава на целия организъм.

Малко прана - слаба памет.

* Всички болести и неразположения се лекуват с дълбоко, пълно и съзнателно дишане. Онези хора, които не дишат дълбоко, с любов, не могат да възприемат праната от въздуха.

ЖИВОТЪТ, ПЪТЯТ, СМЪРТТА

* Онова, в което ти дълбоко вярваш и което дълбоко чувстваш в душата си, определя целия ти живот.

* Умът продължава живота. Ако човек мисли правилно, удължава живота си.

* Когато Словото стане плът, то видоизменя и самата плът. Истинският живот е този, в който Слънцето става плът.

* Животът се поддържа от Слънцето, но се пречиства от Луната.

* В животните се отразява човешкият живот и животинският живот се отразява върху нас. Хубавото, което имаме, го дължим на животните. А пък лошото, което те имат, го дължат на нас.

* Пропиляното време разваля живота.

* Вие можете да разберете смисъла на живота само след като сте се прераждали 777 пъти на Земята, и това са били епохални прераждания, в които сте извършили нещо велико. Знаете ли колко кардинални и колко обикновени прераждания трябва да мине човек на Земята?

* Относно водата аз зная, че тя се е образувала по Закона на присаждането. Както върху един глог може да се присади една хубава ябълка - ябълката не е произлязла от глога, но само е присадена на него. И когато химиците говорят за елементите и взаимодействието между тях, подразбирам Закона на присаждането. Всички елементи са присадки към известни сили на целокупния живот. Скършите ли тези присадки, вие ще имате истинските елементи или силите на великия живот, скрити в тях.

* Идеите дават вътрешния смисъл и красотата на живота.

* Хората не могат да разберат, че животът се продължава, като дават. Постоянно трябва да дават. И страданието продължава живота. Щом се жертват, от тази жертва се продължава животът.

* Който живее по Божествените принципи, ще бъде в мир и любов със себе си, с ближните си и с враговете си. Който люби врага си, е човек на бъдещата култура.

* Бог ме създаде добър. Петната, които имам, са мои. Ще изчистя петната.

* Къде е Небето? Небето е на Земята. От вас зависи да живеете едновременно на Небето и на Земята.

* Човек, който се жертва за една велика идея, вече живее в душите, в сърцата на хората - това е истинският живот.

* Кислородът на мисълта, сърцето и волята прави кръвта чиста. Кръвта ни е живот. С мисълта си ние създаваме една хубава течност - Еликсира на живота.

* Мисълта, идеята е важна в размишленията, но за живота е важно приложението на търпението, на послушанието, на доброто. А мисълта и идеите идват от Бога.

* Какво може да постигне човек в един живот? Има същества, на които им стига само една минута, за да преживеят целия ваш живот от 120 години.

* Когато никой не може да ви помогне - можете сам да си помогнете. Това е философията на живота.

* Човек иска да си поживее, да си има жена, деца, парици. Това е живот за себе си. Като дойде време да остане без никакъв апартамент, без никакви дечица, без женица и да е сам, тогава ще намери истинския път - да няма нищо. Само любовта да го крепи.

* Ако един ден ние успеем да разложим живота на неговите първоначални елементи, какво ще остане от него самия? Ще остане една възвишена, фина материя, хиляди пъти по-рядка от най-рядката физическа материя, каквато науката познава. Тази материя няма да съдържа вече никакви елементи в себе си, на вид тя ще бъде еднородна, проста, но силите, които ще действат в нея, ще бъдат разнородни. В такава среда именно живеят всички напреднали същества.

* По кой път да тръгнем? Пътят е един: този на Природата.

* Онзи, който търси късия и лесен път в живота, търси безсмисления път. Смисленият път е дългият път. Живият човек в природата има дълъг, дори безграничен път. И да бързате да стигнете до края бързо, не забравяйте, че той е начало на друг път, който е идеен. Роди ли се у вас мисълта, че ще дойдете до край, то е все едно да стигнете до една височина и оттам да се върнете към хората и да покажете колко много знаете.

* Смъртта не е нищо друго, освен излизане от един стар порядък на нещата. Непременно трябва да напуснем старото, понеже в една нехигиенична къща не може да се живее. Само че, когато влезем в новото си жилище, нашият ум, нашето сърце и воля трябва да бъдат подготвени, за да не го развалим.

* Умрял е някой и ние плачем за него. Какво е умирането? Ако на някой човек съблекат старите дрехи и го пратят на баня да се очисти, трябва ли да плачем, че е изгубил старите си дрехи и се е облякъл в нови?

* В Шестата раса хората няма да умират. При заминаване те ще се дематериализират.

* За да турим ред и порядък в нашия ум, в нашата душа, в нашето сърце, необходимо е да имаме Един, Който е път за всички.

* Хората умират не от бацили, а умират от безлюбие.

* Тръгнете по Божествения път. Обичайте Господа. Но как? - След като се нахраните, кажете: “Благодаря Ти, Господи, за хляба, който ми даде!” След като пиете вода, кажете: “Благодаря Ти, Господи, за водата, която ми даде!” След като изгрее слънцето, кажете: “Благодаря Ти, Господи, за светлината, с която ме озаряваш!” Чувате песен, музика, виждате художник да рисува, кажете: “Благодаря Ти, Господи, че ми даваш възможност да виждам всичко, което ме заобикаля.” Срещнете ли лош човек, кажете: “Благодаря Ти, Господи, че разбрах какъв не трябва да бъда!” Един ден вие много ще благодарите за лошите хора.

ЗДРАВЕ, ИЗЦЕЛЕНИЕ

* Ако ви кажа, че някой лекар лекува, ще ви заблудя. Лекарят не може да лекува, той само може да ви облекчи, да снеме товара ви, да ви постави в по-хигиенични условия. Природата лекува. Господ лекува.

* Ако ти храниш една отрицателна мисъл или каквато и да е омраза към когото и да е - все ще си болен и мъчно ще можеш да се лекуваш. Отрицателните мисли са лоши проводници на силите на човека.

* Заразата се явява там, дето има тъмни места. Болестите се дължат на нечистота и тъмнота.

* Болен си, защото си излязъл от Господа навън, защото не си спазил Божиите закони и природните закони. Ще отидеш при Господа и ще кажеш: “Господи, понеже не изпълнявам Твоята воля, затова се разболях. Сега ще я изпълнявам, за да оздравея.”

* Един ден, когато учените изучат законите на светлината и топлината, ще лекуват всички болести със светлинна и топлинна енергия. Няма да остане болест неизлечима.

* Във въздуха има един нов елемент, който сега (1931 г.) навлиза. Той е толкова лек, че навсякъде влиза и никъде не остава. С новото дишане ние ще възприемем този елемент. Чрез новото дишане алхимиците са търсили начин да удължат живота. При него трябва дълго време да задържаш въздуха и дълго да го издишваш.

* Всичко да се върши с любов и мярка, без пресилване - това е здраве.

* Вярата, смирението, любовта повдигат нисшите вибрации, бавните трептения на организма и са в състояние да излекуват и най-лошата болест.

* Човешката мисъл е в състояние да изпъди всякаква болка вън от тялото. Има сили в човешкия ум, които са в състояние да изхвърлят вън от организма всякаква зараза и всякаква болест.

* Тщеславният е болен, неизлечимо болен. Гневливият, завистливият, подозрителният, докачливият - също.

* По-добър масажист от ранните слънчеви лъчи няма. Когато се лекуваш със слънчевата светлина, ще мислиш само за Светлината. Че търговията ти не върви, че някой е болен, че друг казал нещо по твой адрес, това да е далеч, за да се ползуваш както трябва от лечебните й свойства.

* Всички болести, от които страдаме, са обвинителен акт срещу нас.

Болката с морфина изчезва, но не се лекува. Причината за нея идва от друго място, но лекарите не я знаят и затова не лекуват. Те успяват само да запушат болката.

* Божествени сили се крият в житото. Не може химикът да открие тези сили чрез анализ. Всички други храни са като допълнение на житото. Житото и ориза ще ядете без притурки. Животните не страдат от диабет, защото ядат просото естествено, без примеси.

* Гордостта е причина за много от заболяванията. Всички болести се лекуват чрез смирението. Човек се освобождава от болезнените състояния чрез смирение.

* Правилните постъпки увеличават кислорода в тялото.

Правилните чувства увеличават кислорода в сърцето.

Правилните мисли увеличават кислорода в мозъка.

* Вирусът не е клетка, той използва апарата на клетката, за да се храни и размножава, става й господар, и тя умира. Тогава той отива в друга клетка. Спокойствието, вярата, веселието, любовта гонят вирусите, гонят злото.

* Има мисли отровни, но има и чувства отровни. Има мисли, от които най-малката доза може да измени целия ви живот. Има отровни чувства, които, влезли веднъж във вас, цял живот ще са ви препятствие. Има отрови в мисловния свят, в духовния свят и най-много в човешкия свят. Нервни сте - това е отрова. Тревогата и страхът също са отрови. Ето откъде идват разни заболявания - душевни, сърдечни, умствени, телесни.

* Ще си избирате такава храна, която е най-чиста. Пазете се от пищната храна, но и от прекаленото гладуване.

* В мозъка намалява фосфорът, защото любовта е намаляла. Всичките елементи, които съществуват на физическото поле, които трябва да ги има в тялото, се подчиняват на любовта. Също и тези елементи, от които е създаден духовният и умствен свят.

* Ние пазим физическото си тяло - външното облекло, но не пазим другите тела, с които сме “облечени”. Сърцето също има тяло, както и душата. Човек не живее само с това тяло, което виждаме.

* Никога не яжте храна, която не обичате. Плодът, който обичате, действа лечебно.

Многото ядене спъва духовния живот. Човек, колкото повече напредва, толкова по-малко се храни. Малкото ядене действа лечебно.

* Потребни са три фактора, за да оздравее човек: Природата, Бог и самият човек. Лекарят е последният, който може да те излекува. След това идва обкръжаващата среда. Ако тия фактори са във вътрешна хармония, всяка болест може да се лекува. За да оздравееш, трябва много същества, видими и невидими, да вземат участие в твоето лекуване.

* Кажете на болестта: “В името на Господа, в Когото вярвам, заповядвам ти (на болестта) да излезеш от мен!”

* Всичко, което ферментира, живот не дава. Божествените неща винаги носят сила в себе си. Ще ядеш и пиеш неща, които Бог е създал.

* Лекувате се с лекарства - това не е лекуване. Това е упражнение. Лекуване е Христовото “Стани и ходи!”

* Щом човек се зарази, това показва, че неговата светлина не е толкова силна или неговата кръв не е толкова чиста. Заразата се явява там, дето има тъмни места. Здравето на човека във физическо, духовно и умствено отношение зависи от светлината, която свети в него, от неговия светилник. Умът може да се помрачи, а тялото боледува. Всеки човек, който е алчен за богатства, който е користолюбив, който завижда, който се страхува, има помрачен ум. Ако душата е пълна с Божествената, разумна любов, човек не може да изгуби светлината на своя ум.

* Няма по-хубаво лекарство от топлата вода, но трябва да знаете как да я възварявате, в какъв съд, по кое време. Водата е първият елемент на живота и е най-добрият негов проводник, еликсирът на живота. Лекарствата само подпушват болестта, водата лекува. Тя и всичките течности трябва да се пият на глътки. Водата да се сваля от огъня в момента на завирането - тогава, когато се отделя най-голямата й сила.

* Планинските слънчеви бани са за предпочитане, понеже ритъмът на Слънцето не е нарушен от астралния мисловен облак, който обгръща града.

* Чистотата (външна и вътрешна) е най-хубавото лекарство срещу всички болести. Основният тон на живота се добива чрез чистотата. Тя е проводник на червения цвят. А той пък носи онзи материал, от който се съгражда живот. Този червен цвят, който виждаме, е само сянка на истинския. Червеният цвят ще внесе у вас радост, топлина, светлина и сила.

* Колкото повече сребро има в кръвта си човек, толкова повече ще се ползва от енергиите на Луната. Среброто е най-добрият техен проводник. Тези енергии чистят организма. Каквито са отношенията между среброто и Луната, такива са между златото и Слънцето. Ако човек има злато в кръвта си, Слънцето ще може да му действа и да го лекува.

* Ако един човек е здрав, ако има свежи чувства, ако има светли мисли, има злато в себе си. Слънчевата енергия създава златото в човека.

* Всичко, което може да се вземе и което може да се ползва, е преди изгрева и около изгрева на слънцето. През деня каквото се вземе, са трици.

* Хляб и вода, мир, любов, добро разположение - това е основата, за да се живее добре.

* Когато си изтощен и отпаднал, кажи: “Господи, грешил съм в миналото и сега много грешки направих, но ти си милостив, помогни ми да изляза от тази мъчнотия.”

* Човешкото сърце се лекува с обич, с любов, с доброта, с кротост, с въздържание, със специфична храна.

ЗНАНИЕ, МЪДРОСТ, НАУКА

* Всеки един клон, било на науката, било на изкуствата, си има свои разумни същества, които го поддържат. Здравето се поддържа от разумни същества, силата на човека - също. Доброто - също.

* Човек трябва да черпи знанието си от Природата, от вятъра, от облаците, от камъните, от дърветата, от цветята. Трябва да мислите, наблюдавате, съпоставяте.

* Можете ли да обидите един виден музикант, един гений, като му кажете, че не свири добре? Той знае, че е майстор, и никой не може да го обиди. Или да кажете на един учен, че нищо не знае - няма да се обиди, защото знае, че в продължение на 20 минути само може да създаде едно лимоново дърво и да ви предложи плод от него. С едно махане на ръка той може да вдигне от леглото един парализиран човек. Каквото и да му кажете, няма да се обиди, защото знае, че разполага с една велика наука.

* Хората могат да бъдат носители на знанието, но извори не могат да бъдат. Божественото създава идеите, а не човешкото.

* Благата се дават даром само на разумните хора.

* Има учени хора на светлината, има учени хора на тъмнината.

* Шекспир, Гьоте, Кант са складирали в своите книги огромни познания и мъдрост - това е тяхната слава. Те са живи банки, които оставят богатствата си за общо ползване. Похвалявам Платон, Айнщайн, Питагор, Исайя, Иеремия, Иезекил, пророците, апостолите, светиите - те всички са решили задачите си много добре.

* Знанието е само това, което сме опитали, другото е предположение.

* Мъдростта е свят, в който се крият от незапомнени времена всички неща, които Бог е създал, всички неща, които възвишените същества са създали, и всички неща, които човеците са създали.

* Във всяка форма е скрита велика Божествена идея и като я прочетеш, ще видиш, че всяко същество е намясто.

* Красиво е, когато човек се окаже пред изпитания и запази присъствие на духа си.

* Живата вода - това е Христовото знание.

* Ако вашата мисъл има необходимите елементи, вие ще ходите по въздуха, както ходите по земята.

* Какво знание е това, да не можете да различите един вълк от едно агне? Какво знание е това, да не можете да различите вашия приятел от вашия враг? Какво знание е това, да не можете да различите вашия Учител от останалите учители?

* На умния съзнанието е винаги будно, той никога не се обезсърчава. Умният всичко може да направи. За него няма нищо невъзможно.

* Знанието е в приложението, а не във външния баласт, който човек носи.

* Когато ученикът е готов, явява се Учителят.

ИСТИНАТА

* Говори истината, защото с истината ти ограждаш главата си от злото.

* Когато не сте готови за една истина, не бързайте да ви се каже тя, защото душата ви ще се смути още повече. Например често искате да сте носители на Божествената любов и я търсите. Хубаво, но ако не сте приложили човешката любов, която е с най-малки разноски, как ще приложите Божествената, за която се изискват големи разноски?

* Когато истината действа в човека, лицето му става светло, защото истината е синтез на всички лъчи на светлината.

* Когато човек придобие истината, страданията му ще престанат. Любовта носи страдания, а истината ги прекратява.

* Истината говори със слънцата. Мъдростта говори с планетите. Любовта е слязла на Земята да говори с хората и с най-дребните същества. Далечна и висока е целта на истината. Само търпеливият може да я постигне.

* Целуване на икони, палене на свещи, кадене на тамян, принасяне на жертви - всичко това е отдалечаване от истината. Не това е същественото. И сто вола да принесеш в жертва, няма да се приближиш към Бога.

* Гениите и светиите идват от света на Истината. Ако човек не е проникнат от онзи вътрешен стремеж към Истината, не може да бъде гений. Това е възвишеното състояние.

* Според мене това, което не виждаме, е реално. Реално е само това, което никой не може да ви го вземе. Това, което не може да се докаже, е реално.

* Хората на истината работят във виделина, а хората, които не поддържат истината, работят в тъмнина. Понякога ходим в тъмнина, а искаме да имаме резултатите на виделината. Това е невъзможно. Така са постъпвали някои напреднали същества, които са изменили своите прави възгледи и са повлияли на човешката раса да влезе в кривия път на живота.

* Истината не зависи от заключенията, които правим, но заключенията трябва да излизат от истината.

* Истината е най-възвишеният първичен дух, който е излязъл от Бога, но тя не може да има живот без любовта. Първичната, вечната среда, в която всичко може да живее, е любовта. За да оживее Великият принцип на истината, за да оживеят неговите методи, трябва да дойде любовта като необходима среда.

* Истината не е горчива, но е неразбираема.

* Истината не се говори, а се живее.

Няма коментари:

Публикуване на коментар