сряда, 21 юли 2010 г.

ЕдинЕниЕ,САМОкръщение,ЕДИНосъщие

Учението на Духовната вълна на Мъдростта воюва за Бъдеще - човекът бог в развитие;

Дава Знание  и Път в настоящето-Служение;иска свобода от минало-отговорност!

ВАКЛУШ ТОЛЕВ

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!СКЪПИ СЪБОЖНИЦИ,ОЗАРЕНИ ЛИЧНОСТИ,ТВОРЦИ НА БИТИЕ!

Школа"ЕдинЕниЕ" е сбор от приятели,даващи си взаимно възможности за СЪТВОРЧЕСТВО…

и правещи от пътника ПЪТ,което е ЕДИНОСЪЩНОСТ…

   Като едно слънчево дете на ДЕНЯ,започнал преди 5 години,живеещо с потребата си за ВЪЗКРЕСЕНИЕ и с благодарността към УЧИТЕЛЯ НА МЪДРОСТТА ВАКЛУШ,помогнал ми да изградя мироглед….и да го приложа като културен посланик на Федерация за Духовно Единение "РОЗА"!

         ЩАСТИЕ-за този ХЛЕБ НАСУЩНИЙ ни говорят УЧИТЕЛИТЕ с които съм запознат-ШРИ МАТАДЖИ, ОМРААМ, ШРИ ЧИНМОЙ, КРИШНАМУРТИ, ШРИЛА ПРАБХУПАДА, ПРЕПОДОБНИЯТ МУН…

       Днес,тук и сега споделям с Вас една подбрана извадка и благодаря на Небето за тия,които призова да слушат !

Матей 3:11
Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Оня, Който иде след мене, е по-силен от мене,

Комуто не съм достоен да поднеса обущата; Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън.

     Мъдростта има само една утроба-утробата на Бога,и само едн гроб-гроба на  Възкресението!Значи какво е вложила тя в нас ,за да ни изчака?Дала ни е раждане и ни е дала Възкресение!А Възкресение вие не можете да направите без-"Извървете своите Голготи! Ако вие не извървите своята Голгота ,не може да се срещнете със Себе Си не може да изречете това,което каза Христос: Аз и Отец сме едно също!Вие не можете да извършите едно от най-свещените тайнства-великото Самокръщение /А самокръщението е с какво?С Кундалини у вас! /.

Много фигурно е дадено в Евангелието,че Христос има първо кръщение,има второ кръщение,но има и трето кръщение.Христос има едно кръщение в обрязването,когато е на 8 дни;има второ кръщение, когато е на 28 години ;и Христос има едно Самокръщение. Кръщения вън от Него и кръщение вътре в Него.

         Христос е първият,Който прави възкресение с вътрешна сила .При него няма кадуцея/знаковият ключ за границата между светлината и тъмнината/,който може да възкреси мъртвеца с енергия от Мировото същество.Той се самокръщава с висшата духовна сила -Кундалини,с Диханието на Своя Отец.Виждате ли ,че Той отвоюва бъдеще ,Той го отвоюва-изходи Голготският път!Това е силата на голямото въображение,това е силата на Твореца-

Аз и Той сме едно!

   А какво прави световната култура ? Казва едни бледи думи за това,което е най-великото и

най-тайното-там,на Голгота,черепът на Адам трябваше да се срещне с Кръста на Христос!

Кога и как?

Когато трябваше Иисус да бъде разпнат и Адам да стане отново свободен от земната си дреха.За тази среща трябваше единият да се научи да ражда -да акумулира Мировата  енергия и да продължи рода;а другият-да изходи Голготския път. Вижте каква последователност-ако вие на извървите своята Голгота,никога няма да се срещнете със своя череп. Никога! А черепът е ,където е съхранена енергията, която в Адам е сложена изначалото. Така че тази най-голяма среща-между черепа и Кръста,е едно от най-великите тайства, за да знаете,че йерархията на Духовните вълни ви прави свободни чрез Знание.

Знанието е Път в настоящето!

     В Знанието,безспорно и в Пътя,който винаги ще бъде настоящ,има една идея-Служение.В този смисъл тогава-какво е Знанието,какво е Пътят? Едно настояще. И това настояще трябва да бъде осветено със Служение,с това мого малко,но много съществено  допълнение-без Себе си!

     Учението на Мъдростта е наистина граничен камък между онова, което таблиците на добродетелите ви оставиха,и бъдещността,която Пътят на Мъдростта ви чертае . Тази, ако мога така да кажа, е голямата истина, за да приемем преходността на смъртта не толкоз с контаизраза-идея за безсмъртие, а с това, че стрелкатавинаги ще има водителство. Стрелката на Човешката божественост ви води към това, което се казва Единосъщие! А Единосъщието през какво минава- през Възкресението.

   И така,винаги ще трябва с всички сили тази утроба, която нарекохме утроба на Майката, да ражда, безспорно, сина на Възкресението! В този смисъл ние имаме един великолепен социален пример как да се  върви към осъществяванена големите неща. Ето този Адам, в своята изява на Небесен или Земен , е освидетелстванот едно Мирово Съзнание в лицето на Иисус Христос -Помазаника; Човекът, Който е бог в развитие,Който е наистина"Аз и отец сме едно".

Няма по оптимистична теза в света от това,човекът да бъде бог в развитие!

   Цялата същност на общността на Мъдростта, а общността е духовно родство, е в една голяма харизма / Харизмата е изведена възможност,носена от всекиго. / -човекът бог в развитие. И човекът трябва да знае тези качества,които са необходими за неговото Битие. В този смисъл Мъдростта трябва да промении трябва,както казва Христос на Своите ученици(цяла нощ са хвърляли отляво,което винаги съм интерпретирал като минало,и нищо не са уловили) : Хвърлете от дясно ! И те не можаха да извлекат мрежите от изобилие . Хвърлете в еволюционния бързей на йерархията на Духовните вълни !

   В този смисъл трагедиите или страданията , през които са монали и Прометей, и Кришна, и Буда, и Иисус, аз наричам пътищата на една сумирана Голгота. Тази сумирана Голгота трябва да надделеете, защото тя е една нова култура, която прави възшествие на Духовността, без да се съобразява с ограниченията на материята !

Пътят е у нас-ако няма Път ,има улици!

(списание"НУР"-1/2005)

Няма коментари:

Публикуване на коментар