вторник, 6 юли 2010 г.

Кристалите

 

 

 

инж. Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Кристал с
 формата на диамант червенОт хиляди години китайците вярват в почти магическата сила на кристалите и скъпоценните камъни. Експертите по Фън Шуй ги използват и днес като средство за корекция на заобикалящата ни среда. Тяхната цел е да променят енергийната същност на средата, привеждайки качествено енергията от състояние на деструктивност до състояние на хармоничност.

Кристалите са представители на елемента „земя”, защото се съдържат и образуват в нея, както камъните –те са вид скъпоценни камъни. Не трябва да ги бъркаме със стъклото, включително кристалното стъкло, което е изкуствен материал (освен атмосферното, образувано от падане на светкавици върху пясък) и е представител на елемента „вода”.

Кристали се слагат там, където трябва да се предпазим от вредни излъчвания; когато искаме да променим енергийната наситеност на средата или посоката на движение на положителната енергия “Ци” в дома. За да коригираме успешно вредните излъчвания, трябва да сме наясно с техния произход. Естествените излъчвания са от геопатогенни зони или точки /от мрежите на Хартман и Къри/, подземни водни потоци, подземни залежи, затрупани сметища, гробища, радиоактивен фон и др. Изкуствените излъчвания са от битовите електроуреди, далекопроводи, трансформатори, машини с електромотори, електроника, мобилни телефони и др. За съжаление, никакви кристали не могат да ни спасят от катастрофа като тази в Чернобил, макар някои изследвания да дават оптимистична прогноза и в тази насока.

Поставените на подходящи места кристали помагат за хармонизацията на дома, което ще доведе до просперитет, радост и щастие на обитателите му.

Екзотичните африкански или азиатски маски често са заредени с отрицателна, вредна енергия /това се измерва радиестезично/ и кристалът е подходящ енергиен преобразувател.

Все пак не забравяйте, че осветителни тела с кристални висулки по тях не привличат “Ци”, ако светлината ни заслепява.

Естествените кристали и скъпоценни камъни са нашата връзка с древността, откъдето идват. Тяхната памет включва енергиите на хората, които са ги докосвали, и местата, където са били. Неслучайно хора с повишена чувствителност и сензитивност са получавали световъртеж, главоболие, загуба на равновесие или спадане на жизнения тонус между огромните кристали в музея ”Земята и хората” в София.

Много важно свойство на кристалите е задържането на енергията. Представете си един голям рубин, огрян от слънчева светлина. През него преминават само червените светлинни лъчи, а всички други остават вътре, т.е. почти цялата слънчева енергия. Натрупването на енергия е пряко и неразривно свързано с излъчването на енергия, като излъчената не е абсолютно равна по качество и количество с входящата, но всичко е в хармонията на природните процеси.

Кристалите могат да са ни полезни за положителна промяна на личния здравен статус, но това въздействие е много индивидуално и към използването им за такава цел трябва да се подхожда внимателно. За да може един кристал да помогне на човек със своето излъчване, трябва да бъде в обсега на неговата аура т.е. на разстояние до 25 - 50 см от тялото. Ако не е бижутерско произведение, може да се носи в джоба, а нощем да бъде до леглото или в него. Кристали, които лекуват определен орган, трябва да са в непосредствена близост с него.

Ако искате да обявите някой кристал за личен талисман или пазител, трябва да го изчистите от предишни натрупани енергии, особено ако го получавате от друг човек или сте боледували от сериозна болест. Достатъчно е да престои три денонощия в чаша с вода, в която има по една супена лъжица морска сол и ябълков оцет, както и една чаена лъжичка сода. След това кристалът може да се зареди 1-2 часа на слънце. Личният кристал не се дава на никого, за да не приеме чужда енергия /само котките могат да приемат отрицателни енергии от различни хора и да ги преобразуват в положителни/.

Дори и да не използвате кристалите за лечение или корекции, те си остават прекрасно природно творение, което радва очите и душата, а това е добър Фън Шуй.

Няма коментари:

Публикуване на коментар