понеделник, 19 юли 2010 г.

Кока-кола: само факти

images9подбранo от Емилия Манолова
След 10 минути. 10-те чаени лъжички захар ще “ударят” по вашата система (това е ежедневната препоръчвана норма). Нямате позиви за повръщане, защото фосфорната киселина подтиска действието на захарта.
След 20 минути. Възниква скок на инсулина в кръвта. Черният дроб превръща цялата захар в мазнина.
След 40 минути. Поглъщането на кофеин е завършено. Вашите зеници се разширяват. Кръвното ви налягане се увеличава, защото черният дроб изхвърля повече захар в кръвта. Блокират се аденозиновите рецептори, това предотвратява сънливостта.
След 45 минути. Вашето тяло ще увеличи производството на хормона допфамин, стимулиращ центъра на удоволствие в мозъка. Такъв е принципът на действие и при хероина.
След час. Фосфорната киселина свързва калция, магнезия и цинка във вашия стомах, ускорявайки метаболизма. Увеличива се отделянето на калций чрез урината.
След повече от час. Пикочогонните действия влизат в играта. Извеждат се калций, магезний и цинк, които се намират във вашите кости, така както и натрий, електролит и вода.
След повече от час. Ставате раздразнителни или вяли. Цялата вода, съдържаща се в кока-колата, се извежда от организма с урината.
В кока-колата има хомеопатичен кокаин. Оттам и името ú: “кока” – от кокаин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар