понеделник, 19 юли 2010 г.

ЛЮБОВТА

"За света, ти може да си един човек, но за един човек, може да си целия свят"
Габриел Гарсия Маркес
Кой си ти за света около теб? Един от всичките? Някои не те забелязват, други се интересуват от теб, просто по навик или от любопитство.
Понякога  сме толкова самотни и празни. Търсим сродна душа или, ако сме я намерили, разбираме, че е по-лесно само да обичаш, но е трудно да докажеш любовта си - да направиш усилие за да я запазиш, за да укрепне, за да се спаси.
За един човек, сме единствените, необходимите, истинските и никой не може да ни отнеме любовта, обичта, приятелството, близостта, копнежа.
Ако сме заедно при всяка трудност, нерешителност, безсилие и в щастие, ако се подкрепяме в мир и хармония, като станем едно цяло - една душа и едно сърце, ако сме свободни, ако не се ограничаваме и притискаме един друг…
Понякога има пречки, конфликти между нас, но ако сме търпеливи, ако вярваме и имаме надежда,че нашата връзка укрепва всеки ден - правим грешки, падаме, но винаги сме устремени и вървим напред, и знаем, че любовта не е само чувство, защото чувствата рано или късно умират. Тя е действена, тя е изкуство, което повечето хора си мислим, че владеем.
"Него" или "нея" слушаме, да се оплаква, да се хвали, понякога мълчи, защото "той" или "тя" е най-важен от всички и от всичко.
Същественото е невидимо, скрито. Истината е там, някъде скрита дълбоко в нас, но  опитваме да избягаме от реалността, от самите себе си. Представяме се за други, не за такива каквито сме. А красивото е вътре в нас и се страхуваме да го покажем, защото сме слаби, или ни е страх, че трябва да се променим.
Всеки един е достоен. Всеки е "личност". И всеки копнее за един по-добър свят, който ние трябва да създадем.
Ако станем добри.
….

До утре…( Тоника СВ )

По ръцете лепне звезден прах
Аз съм пак до теб
Тази нощ нали не те е страх,
Под това небе
Отдалеч при нас идва малкия принц
С цвете в ръка
И целува всички тук преди да заспим,
преди да заспим.
Избледня в очите ми нощта
моят сън лети,
ще се срещнем в приказна страна,
утре може би
ще се будим пак по-щастливи, нали,
и ще шептим :
„Добър ден , от днес с теб ще бъдем добри,
ще бъдем добри”
….

Няма коментари:

Публикуване на коментар